“Her Balon Bir Umut, Her Fidan Bir Gelecek.”
Her yıl Nisan ayında dünya genelinde Primer İmmün Yetmezlik (PİY) Haftası, bu nadir ancak etkili hastalık grubuna dikkat çekmeyi amaçlıyor. Bu amaçla 7 yıl önce AİD derneği ile birlikte başlattığımız , Gamunex-C ekibi olarak bu yıl da geleneğimizi sürdürerek, farkındalığı artırmak adına anlamlı etkinliklere imza attık.
PİY Haftası boyunca, Türkiye genelindeki immünoloji kliniklerinde gerçekleştirdiğimiz balon uçurma ve fidan dikme etkinlikleriyle hem sembolik hem de kalıcı bir fark yaratmayı hedefledik. Her bir balon, erken tanı konmuş bir hayatın umudunu simgelerken; her dikilen fidan, bağışıklık sistemi gibi kökten güçlenen bir geleceğe olan inancımızı temsil etti.
Bu yılki farkındalık çalışmalarımızı da yine PİY Haftasına özel konseptimiz olan “Think Zebra” temasıyla gerçekleştirdik. Tıpta yaygın bir metafor olan zebra, nadir ama göz ardı edilmemesi gereken durumları temsil eder. Biz de bu metaforla yola çıkarak, hekimlerin ve toplumun dikkatini primer immün yetmezliklerin erken tanı ve tedavi sürecindeki önemine çekmeye çalıştık.
Toplumsal bilinç oluşturmanın ve hasta hayatına dokunmanın en etkili yollarından birinin farkındalık olduğuna inanıyor, bu yolda her yıl daha güçlü adımlar atıyoruz.